Historie

logo-brandweerdag-2011De historie van de Brandweerdag in Almere start in 1985. Aan de basis van de Brandweerdag staan twee persoonlijk zeer betrokken brandweerlieden: Ton Sweegers (een broer van een jongen met het downsyndroom) en Willem Zwier (vader van een zoon met een handicap). De eerste officiële Brandweerdag wordt dat jaar in Almere Haven gehouden en telt elf bezoekers.

Na een jaar of 10 wordt het stokje overgedragen aan Lex Plante, die vanaf dat moment de drijvende kracht wordt achter deze bijzondere dagen. Lex weet altijd wat te regelen. Of het nou om sponsorgeld of om T-shirts gaat. Zijn enthousiasme voor de dagen is groot.

Basic CMYKNa het afscheid van Lex breekt er weer een nieuw tijdperk aan. De dagen worden groter van opzet en dat vraagt het nodige van de organisatie. Stichting ABRI en Triade zijn toegevoegd aan de organisatie. Onder leiding van Wim Maas en Marjan Heidstra staat de dag sindsdien als een huis.

Met behulp van veel vrijwilligers is de dag al jaren een daverend succes. Het binnenterrein van de kazerne in Almere Stad biedt plaats aan veel bezoekers en krijgt elk jaar weer een compleet ander uiterlijk. Aan de hand van thema’s kleden de vrijwilligers het terrein namelijk aan. En dit gaat van boerderij tot strand en van kermis tot Italië.

logo brandweerdag 2013Er is elk jaar van alles op de Brandweerdag te doen. Een rondje door Almere in de oude brandweervoertuigen, spelletjes op het binnenterrein en een rondje op een echte Harley maken deze dag elk jaar weer tot een groot succes.

De organisatie hoopt dat deze dag nog tot in lengte van jaren blijft voortbestaan!