Brandweerdag 2017 in Almere geslaagd

Een zeer lange optocht was de blikvanger van de zaterdag 8 juli gehouden Brandweerdag in Almere. Aan de traditionele tocht over de busbaan in Almere-Stad deden dit jaar naast de brandweervoertuigen veel andere voertuigen mee, waaronder politiewagens, auto’s van de dierenambulance en van een autoberger, motoren. Een lange rij die de weg van de kazerne tot het stadshart vulde.

Maar ook de rest van de dag was mooi, met aangenaam weer, een leuk programma en geweldige deelnemers. De dag begon al prachtig met een enthousiaste burgemeester Franc Weerwind die de Brandweerdag opende. In stijl droegen burgemeester Weerwind en regionaal commandant Gerrit Spruit de macht over aan de Commandant van de Dag: Ramon Sciortino (11 jaar).

Dit jaar stond de Brandweerdag in het teken van zomercarnaval. De dag kende weer de vaste onderdelen als de spellen rond de kazerne, de lunch en de tochtjes op de motoren. Om 14.00 uur stapten de deelnemers op de hulpverleningsvoertuigen om de tocht door de stad te maken. Een groot feest, mede doordat zich langs de route veel mensen hadden verzameld.

Tijdens de afsluitende disco zorgden de artiesten Pierre & Manon voor een groot feest in de uitrukhal. Met de bekende Nederlandstalige krakers kregen ze iedereen in beweging. Na het afsluitende optreden van Wim van Eck en Edwin Vogel met Echte Helden zette teamleider Jeffrey Kater Wim Maas in het zonnetje. Wim Maas zwaaide na 26 edities af als kartrekker in de organisatie van de Brandweerdag. Een rol die Jeffrey nu vanuit de brandweer van hem heeft overgenomen. Wim Maas: ‘Ik vind het mooi om te zien dat Jeffrey mijn rol heeft overgenomen. Ik wens Jeffrey hierbij heel veel succes!’

De Brandweerdag werd mede mogelijk gemaakt met steun van diverse sponsoren. Nog even nagenieten? Kijk dan op www.brandweerdag.eu of op de facebookpagina van Brandweerdag Almere. Op de site van de Brandweerdag komen deze week de foto’s te staan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.